18 juni 2010
19:00

LAXARBY IF

Referat: BRÅLANDA IF - LAXARBY IF

I bortamatchen mot Brålande började vi klart bäst, och hade kraftigt övertag första 20 min, men gjorde "bara" ett mål, i övrigt var det för dåliga avslut trots klara chanser. I andra var BIF bättre och pressade oss, vi var för passiva men kämpade väl och det gav oss segern.

Första 20min av halvleken hade vi ett kraftigt övertag, då kom BIF nästan inte upp till mitten, och vi skapade också flera klara lägen både när Hanna och Amelia var fria men inget mål där. I den 11:e min kom Emelie loss på vänsterkanten och sköt hårt i stolpen, och på returen "dunkade" hon upp bollen i nättaket till 1-0 - bra avlut! BIF stack sporadiskt upp i några kontringar som var giftiga, de hade ett friläge som dock Johanna räddade. Senare i halvleken spelade vi bra med hyfsat passningsspel och Hanna+Amelia var igenom ett par gånger till, men avsluten var lite tveksamma. En OK halvlek, men där vi var ganska passiva med lågt tempo.

I 2:a halvleken tog BIF grepp om matchen, och där vi tyvärr fortsatte att visa dålig aggressivitet och vilja. De skapade en del och var småfarliga hela tiden, de hade bl.a. ett friläge som Johanna räddade, lurigt inlägg som Johanna fixade samt i deras bästa chans i den 71:a min med skott i stolpen som Johanna nöp returen på. Vi fick fullt upp med att försvara oss och kontraslå då och då. Ett par bra lägen
skapade vi dels när Agnes sköt i stoplen i den 51:a min efter bra samarbete med Amelia, och Cissi sköt knappt utanför, men annars gör vi ingen bra halvlek.